Hlavní obsah

Německo zmrazilo ruský majetek za 118 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německé úřady v rámci sankcí Evropské unie zmrazily ruská aktiva v hodnotě více než 4,8 miliardy eur (118 miliard Kč), napsal týdeník Der Spiegel s odkazem na informace získané z ministerstva hospodářství.

Foto: Profimedia.cz

Jachta miliardáře Ališera Usmanova. Ilustrační foto

Článek

Největší položku tvoří peněžní částky ve výši více než 2,2 miliardy eur. Movitý majetek, jako jsou jachty, se odhaduje na přibližně 1,087 miliardy eur. Zbytek tvoří nemovitosti a další cenné věci.

Ze zprávy německé vlády vyplývá, že je nyní na evropském sankčním seznamu asi tisícovka ruských občanů a organizací z oblasti politiky, armády, obchodu či dezinformací. Určení aktiv je však velmi obtížné. V případě peněz je to především úkolem soukromých bankovních institucí.

V případě aktiv, jako jsou nemovitosti nebo jachty, úřady obvykle jednají pouze tehdy, obdrží-li konkrétní informace. Například luxusní sídla často nevlastní přímo sankcionovaná osoba, ale společnosti mnohdy se sídlem v daňových rájích. V tomto případě pátrání v katastru nemovitostí pomocí jmen nikam nevede.

Razie v Německu na majetek jednoho z nejbohatších Rusů a přítele Putina Usmanova

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám