Hlavní obsah

Německá policie zneškodnila bombu ve vlaku u Kolína nad Rýnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie v sobotu oznámila, že zneškodnila podezřelé zařízení v regionálním vlaku u Kolína nad Rýnem. Podle místních médií šlo o podomácku vyrobenou bombu, která mohla někoho vážně zranit. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Informace o možném nebezpečí mohou být zveřejněny teprve po zhodnocení expertů z kriminální policie,” citovala agentura Reuters německou policii.

Podle německého deníku Bild našel výbušninu na nádraží Deutzerfeld v noci na dnešek zaměstnanec úklidové služby. Podle všeho byla v krabici. Na místo byli okamžitě vysláni policisté, kteří zařízení zrentgenovali a následně na místě odborně zneškodnili.

Policie evakuovala kvůli hrozbě bomby návštěvníky i zaměstnance Eiffelovy věže

Evropa

Prohledáno bylo dalších 27 vlaků. Podle informací Bildu není jasné, zda šlo o zmařený teroristický útok nebo se někdo snažil někoho vydírat. Zneškodněné zařízení byla podle deníku podomácku vyrobená bomba, která mohla někoho vážně zranit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám