Hlavní obsah

Nejméně osm lidí zahynulo při ruském ostřelování Lymanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně osm lidí zahynulo a třináct dalších bylo zraněno při sobotním ruském raketovém útoku na město Lyman v Doněcké oblasti. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na ukrajinské ministerstvo vnitra. Podle šéfa oblasti Pavla Kyrylenka, který dříve informoval o šesti mrtvých a pěti raněných, se vzdušný úder odehrál kolem desáté hodiny dopolední místního času.

Foto: Russian Defence Ministry, Reuters

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu při sobotní inspekci ruských jednotek na Ukrajině.

Článek

„Nejméně šest lidí bylo zabito a pět zraněno v důsledku ostřelování Lymanu ruskými teroristickými silami,“ napsal Kyrylenko na sociální síti Telegram během sobotního dopoledne. „Rusové udeřili na město raketomety a zasáhli soukromý sektor. Poškozen byl jeden dům a obchody,“ doplnil.

Během soboty agentura AFP s odvoláním na ukrajinské ministerstvo vnitra upřesnila počet obětí raketového útoku na osm, dalších třináct lidí bylo zraněno. Podle Kyrylenka byla palba vedena na obytnou čtvrť. Na místě zasahuje zdravotní služba a policie.

„Ruští teroristé nadále útočí na civilní obyvatelstvo Doněcké oblasti. Všechny jejich zločiny jsou pečlivě dokumentovány!“ dodal Kyrylenko.

Lyman leží jen několik kilometrů od frontové linie a je to důležitý železniční uzel. Rusko toto strategicky důležité město okupovalo do loňského podzimu.

Ukrajinský generální štáb v sobotní operační svodce uvedl, že ukrajinské jednotky v okolí Lymanu za uplynulý den odrážely pokusy o ruské útoky.

Rusové jsou u Bachmutu v pasti, hlásí Kyjev. Ukrajinci postupují, potvrzuje britská rozvědka

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám