Hlavní obsah

Na dvoře francouzské věznice přistál dron s telefony a drogami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dvoře francouzské věznice Fresnes u Paříže v neděli nad ránem přistál dron, který přepravoval mobilní telefony a drogy. Věznice je na prevenci podobných aktivit vybavená, odbory přesto žádají lepší technologie, protože i zločinci podle nich používají jen ty nejmodernější, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Personál věznice zadržel tři balíčky, které obsahovaly čtyři telefony, kabely USB nabíječek a dvě kostky mýdla, které vypadaly jako marihuana,“ uvedl státní zástupce.

Přelety nad věznicí jsou nezákonné, případ už začalo vyšetřovat letecké dopravní četnictvo. Ve stejné věznici už zadrželi dva drony v roce 2019. Loni v létě byl 19letý muž odsouzen k 20 měsícům vězení za to, že několik týdnů doručoval do věznice Sequedin nedaleko Lille pomocí dronu telefony a jejich příslušenství, drogy a kosmetiku.

Ve Francii začala celonárodní stávka, vyšší mzdy chtějí úředníci i dopravci

Ekonomika

Věznice ve Fresnes plnila stránky francouzského tisku letos v létě, když se tam konala soutěž mezi vězni a dozorci a mládeží z tohoto pařížského předměstí. Soutěž se inspirovala televizními hrami, skládala se z kvízu, opičí dráhy, přetahování lanem a jízdy na motokárách. Výtěžek z události šel nevládním organizacím, akce ale vzbudila silnou negativní reakci veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám