Hlavní obsah

Moskva sáhla k povinné vakcinaci

Právo, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za „dramatickou“ označil epidemiologickou situaci v Moskvě primátor ruské metropole Sergej Sobjanin. Oznámil, že 60 procent všech zaměstnanců ve službách a na úřadech bude muset podstoupit vakcinaci povinně.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Ruský zdravotník podává vakcínu Sputnik V v Tveru

Článek

„Očkovat se či neočkovat je osobní volbou, pokud člověk sedí doma nebo na chatě. Ale pokud se pohybuje na veřejnosti a setkává se s dalšími, tak se chtě nechtě stává článkem řetězce šíření nebezpečného viru,“ prohlásil Sobjanin s tím, že v moskevských nemocnicích je nyní hospitalizováno 12 tisíc pacientů s covidem v různě těžkém stavu.

Nákaza v Rusku sílí, země zpřísňuje opatření

Svět

Primář moskevské nemocnice č. 40 Denis Procenko dříve v ruské televizi uvedl, že jen v jeho nemocnici ze 1447 covidových pacientů musí být napojeno na umělou plicní ventilaci 407 lidí, nejvíce od propuknutí pandemie.

Na novou mutaci Sputnik prý platí

Moskevští epidemiologové hlásí výskyt nové verze indické mutace (delta). Podle Alexandra Gincburga, šéfa Gamalejevova centra, které vyvinulo vakcínu Sputnik V, na ni očkovací látka „v laboratorních podmínkách zabírá“. „V současnosti určujeme spektrum mutací, které kolují v Moskvě, a vyhodnocujeme účinnost,“ citovala Gincburga agentura Interfax.

ČR uzná Srbům, Maďarům a Slovákům očkování Sputnikem i Sinopharmem, řekl Vojtěch

Domácí

Podle matematického modelu zveřejněného Petrohradskou státní univerzitou by měla třetí vlna covidu v Rusku kulminovat v polovině července. Celkový maximální počet současně nemocných lidí by měl podle prognózy dosáhnout 580 tisíc, tedy překonat hodnoty z počátku letošního roku, napsal list Izvěstija.

Reklama

Výběr článků

Načítám