Hlavní obsah

Mina zabila v Bagdádu vysokého úředníka ministerstva financí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD/WASHINGTON

Při sérii útoků v iráckém hlavním městě zemřelo ve čtvrtek ráno nejméně pět lidí. Mezi oběťmi je také vysoký úředník tamního ministerstva financí. Dalších sedm osob zemřelo při střetech koaličních jednotek a radikálů v sunnitském městě Fallúdža. Oznámila to televize Al-Džazíra.

Foto: Milan Haluška

Demolice bývalé školky

Článek

Automobil úředníka najel ve čtvrti Jarmúk v osm hodin ráno místního času (šest SELČ) na minu nastraženou na silnici. Spolu s ním ve vozidle zemřel jeden civilista. Úředník měl s sebou ochranku, z níž nikdo nebyl zasažen.

Jiní tři Iráčané zahynuli při výbuchu bomby na západním předměstí metropole. Obdobný incident se odehrál rovněž na severu města. Nálož byla uložena v automobilu. Policie tvrdí, že exploze nikoho nezabila, ani nezranila.

Umíraly ženy a děti

V sunnitském městě Fallúdža v noci na dnešek zahynulo při americkém útoku na skrýš teroristů sedm lidí a 17 je zraněno. Mezi oběťmi jsou ženy a děti. Bombardovaný dům prý vytipovali zahraniční a iráčtí agenti.

Armáda USA tvrdí, že chtěla zabít pouze stoupence abú Músy Zarkávího.

Pentagon zároveň oznámil, že zvýšil odměnu za jeho dopadení z deseti na 25 milionů dolarů (asi 750 mil. Kč).

Související články

Zarkáví v Iráku znovu zaútočil: devět mrtvých

Po celou neděli pokračovaly útoky v Iráku, které si vyžádaly další oběti na životech. K největšímu, při němž v Tádži severně od Bagdánu zahynulo nejméně devět...

Výběr článků

Načítám