Hlavní obsah

Kvůli náledí je na severu Německa a v Moskvě dopravní kalamita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK/MOSKVA

Náledí a sníh byly ve čtvrtek ráno příčinou desítek autonehod na severu Německa. Nejvíce jich bylo ve Šlesvicku-Holštýnsku a v Hamburku, odkud policisté hlásí více než čtyřicet havárií. S mrazy a přívaly sněhu mají potíže i v Moskvě.

Článek

Zima opět udeřila i v Moskvě, kde sněží a teplota poklesla pod bod mrazu, v noci až na minus 17, přes den na minus 6. Silničáři příval sněhu nezvládli, v ulicích se tvoří zácpy a dopravní policie doporučuje řidičům nevyjíždět. Situaci ztěžuje vítr o rychlosti 50 km/h, který nafoukává sníh zpátky na cesty. Všechna tři moskevská letiště jsou sice v provozu, ale některé spoje mají zpoždění, protože musí vyčkat na úpravu přistávací či startovací dráhy.

Radnice nařídila, aby byly i přes den osvětleny horní části nejvyšších staveb, červená signalizační světa musí být zapnuta i na anténách a špičkách mnohoposchoďových domů, což má zabránit hrozbě možné kolize letadel s budovami za snížené viditelnosti v chumelenici. 

Kalamita na severoněmeckých silnicích

Dálnici A7 už v noci ze středy na čtvrtek u Šlesviku v obou směrech zablokoval převrácený kamión s návěsem vezoucí 16 tun ocelových desek. Řidič na náledí ztratil kontrolu na soupravou, ta skončila napříč oběma proudy dálnice. Příslušníci Červeného kříže řidičům v koloně rozdávali teplé nápoje a deky.

Dálnice byla částečně zablokována i severněji po nehodě nákladního auta, které se převrátilo. Nejtragičtěji skončila nehoda 22leté řidičky v dolním Sasku, která u Kreis Oldenburg ztratila kontrolu nad autem a narazila do stromu. S těžkými zraněními byla převezena do nemocnice. 

V celé oblasti jsou silnice obtížně sjízdné a místy je situace kritická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám