Hlavní obsah

Krymští školáci se učí zacházet se zbraněmi

Novinky, Magdalena Matoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti na Krymu se ve škole učí zacházet se zbraněmi. Takové svědectví přináší nové video, které zveřejnila ruská státní média. Jedná se o vojenský výcvik pro žáky z různých stupňů škol a další pokus o indoktrinaci žáků na okupovaném Krymu, uvedl server Business Insider.

Děti ve školách na Krymu procházejí vojenským výcvikemVideo: AP

 
Článek

Ve videu, které sdílela agentura RIA Novosti Krym, jsou vidět žáci se zbraněmi, které připomínají automatické pušky Kalašnikov. Žáci v rámci soutěže je rozebírají, čistí a nabíjejí. Když cvičení končí, je slyšet jeden z žáků, jak se ptá: „Kdo vyhrál?“

Ve videu je také záběr na devět školáků, kteří předvádějí základní postoje z bojových umění, při nichž zacházejí právě se zbraněmi připomínajícími kalašnikovy.

Podle serveru RIA Novosti Krym se jedná o první ze škol, která zavedla základní vojenské cvičení do výuky. Jde o školu ve městě Simferopol. Rusko ukrajinský Krym okupuje od roku 2014.

„Nyní se bojovým uměním, cvičením a tréninku věnuje více než 60 lidí, včetně žáků mateřských škol a školáků,“ uvedl předseda parlamentu Republiky Krym Vladimir Konstantinov, podle něhož mají děti o aktivity velký zájem.

Novinář z moskevské redakce BBC News Will Vernon na svém Twitteru uvedl, že bude vojenský kurz zaveden na středních školách po celém Krymu ještě letos.

Tento školní vojenský výcvik je podle Insideru dalším důkazem toho, že se Rusko od invaze na Ukrajinu snaží prosazovat vojenská témata ve školách.

Nechce se mu? Udejte ho. Vztahový kouč radí Ruskám, jak dostat muže na frontu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám