Hlavní obsah

Kde v Řecku hrozí další požáry? Civilní ochrana zveřejňuje mapu rizik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecká civilní ochrana poskytuje na svém webu přehled rizik požáru po celém řeckém území. V současnosti hoří na ostrově Rhodos, Korfu a i na Peloponésu v centrálním Řecku. Nejvážnější je situace na Rhodu.

Foto: civilprotection.gov.gr

Mapa rizika vzniku požárů na středu 26.7

Článek

Na webu Civil Protection, který provozuje řecké ministerstvo pro klimatickou krizi a civilní ochranu, jsou k dispozici mapky zobrazující riziko vzniku požárů na řeckém území.

Nejnovější je obrázek s předpovědí na středu. Míra rizika je rozdělena do pěti kategorií: zelená barva znamená nízké riziko vzniku požáru, modrá značí střední riziko, žlutá vysoké, oranžová velmi vysoké a červená extrémní, tedy nejvyšší riziko vzniku požáru.

České ministerstvo zahraničních věcí (MZV) zveřejnilo seznam oblastí na svém webu v češtině.

Velmi vysoké riziko zůstává mimo jiné pro region Jónských ostrovů, do kterého spadá Korfu. Pro Rhodos, na kterém stále hoří, platí na středu žlutá barva, situace by tedy měla být lepší, dosud byl ostrov několik dní v kuse vyznačen červeně (nejvyšší hrozba).

V žádné oblasti není v současnosti nebezpečí požáru střední ani nízké.

Podle Řecké národní meteorologické služby by od středy měly jít teploty pomalu dolů. Velkou pomoc pro hasiče by mělo přinést utišení větru, jehož prudké poryvy, dosahující i přes 50 kilometrů v hodině, pomáhají oheň rychle šířit.

Řekům by v boji s požáry mělo pomoci počasí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám