Hlavní obsah

Jsem stoprocentní rusofil, pochlubil se Moskvě Seagal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za „stoprocentního rusofila“ se označil v Moskvě americký herec Steven Seagal, který se v úterý společně s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lav­rovem zúčastnil fóra zahraničních spojenců Ruska.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Americký herec Steven Seagal

Článek

Hrdina akčních filmů v úvodním projevu na ustavujícím kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů také prohlásil, že je „na milion procent Rus“, informovala agentura RIA Novosti.

„Můj otec byl Rus a já jsem vyrostl v ruské rodině, moje matka byla také ponořená do ruské kultury… Otec byl vzdělaný člověk, znali jsme ruskou literaturu, kulturu a tradice, všechny velké autory. Jsem stoprocentně rusofil a na milion procent Rus,“ citovala Seagala agentura.

Herec, který v roce 2016 získal ruské občanství, tvrdil již dříve, že jeho dědeček se narodil v buddhistickém chrámu v Rusku a do USA se přestěhoval v první polovině minulého století. Jeho předkové prý pocházeli z Vladivostoku, ale také z Petrohradu či z Běloruska.

Steven Seagal dostal od Putina Řád přátelství

Evropa

Lavrov na sjezdu rusofilů: Evropa podléhá nacismu

Lavrov na zřizovacím sjezdu Mezinárodního hnutí rusofilů prohlásil, že čím dál více evropských zemí „podléhá nacismu“. Zároveň podle ruských státních agentur předpověděl, že hnutí přátel Ruska v zahraničí se určitě stane terčem rozsáhlé diskreditační kampaně na Západě. Rusko už více než rok vede agresivní válku proti Ukrajině, která je největším pozemním vojenským konfliktem v Evropě od druhé světové války a která si vyžádala desítky tisíc obětí.

„Podobně jako při nedávných událostech v Moldavsku či v Gruzii se (na Západě) bude zajisté říkat, že jde opět o machinace Moskvy, o intriky s cílem přilákat lidi na svou stranu sliby a podplácení. Jsem si jistý, že spustí takovou kampaň proti našemu hnutí,“ řekl ministr účastníkům sjezdu. Dodal, že „čím dál více evropských zemí“ se zmocňuje „nacismus“.

Rusko tvrdí, že ruská vojska vpadla loni na Ukrajinu, aby „demilitarizovala“ a „denacifikovala“ sousední zemi, přestože v jejím čele stojí prezident židovského původu a krajní pravice podle výsledků posledních voleb sehrávala v ukrajinské politice zcela okrajovou roli. Kritici Rusku vyčítají zvěrstva páchaná na Ukrajině a pošlapávání zbytků svobody v samém Rusku, kde odpůrcům války a režimu hrozí roky za mřížemi.

Lavrovově lži se v Indii vysmáli

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám