Hlavní obsah

Vystoupení ruských akrobatických skupin na aerosalónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Moskevský aerosalón vyvrcholí o víkendu vystoupením ruských akrobatických skupin včetně těch, které létají na bojových letounech. Mnohé se představily už v průběhu veletrhu.

Živě: Přehlídka akrobatických pilotů na moskevském aerosalonu MAKS-2021 Video: Reuters

 
Článek

Sobotní program zahajuje vystoupení skupiny Ruští sokolové, kteří létají na strojích Suchoj Su-27 a využívají při ukázkách jejich mimořádných manévrovacích schopností. Skupina vznikla v roce 1993 v Lipecku, pod názvem Ruští sokolové vystupuje od roku 2004.

Pak se představuje skupina Striži (Rorýsové) z letecké základny Kubinka, která využívá velmi obratné MiGy-29.

Nebe bude patřit i plachtařům a závěr sobotního leteckého dne obstarají Russkije vitjazi (Ruští rytíři), kteří vznikli už v roce 1991 a aktuálně využívají moderní víceúčelové bojové letouny Suchoj Su-35 a Su-30SM.

Ruský státní vývozce zbraní uzavřel na aerosalónu třináct kontraktů na vývoz zbraní v hodnotě miliardy eur (26 miliard korun). Týkají se exportu bojových letadla Suchoj Su-30 a vrtulníků Mi-35 a Mi-17B5.

Rusko uzavřelo kontrakty na prodej zbraní za 26 miliard korun

Evropa

Na veletrhu byl představen i demonstrátor nové jednomístné stíhačky vyvinuté konstrukční kanceláří Suchoj, model bezpilotního letounu MiG, sloužícího k doplňování paliva bojovým strojům a modernizované vrtulníky Ka-32 a Ka-62 i rusko-indické hypersonické střely s plochou dráhou letu BraMos.

Putin si prohlédl nové zbraně včetně stíhačky Šachmat

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám