Hlavní obsah

Zabil jsi mi bratra, křičel na Breivika svědek a hodil po něm botu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo
Aktualizováno

U soudu v Oslu v pátek vrhl po souzeném pachateli masové vraždy Andersovi Behringovi Breivikovi muž z galerie botu. Netrefil Breivika, ale jeho obhájce. Muž křičel, že mu Breivik zabil bratra.

Foto: Lise Aserud/NTB Scanpix/Pool, Reuters

Anders Behring Breivik u soudu

Článek

„Jdi do pekla, jdi do pekla, zabils mi bratra,“ křičel podle agentury Reuters muž z druhé řady. Ačkoliv obviněný byl jen pár metrů od něj, Breivika netrefil a bota zasáhla obhájkyni Vibeke Heinovou Baerovou.

Svědek byl ze soudní síně vyveden.

Breivik loni v Oslu a na ostrově Utöya zabil 77 lidí. Je obžalován z teroristických činů a hrozí mu 21 let vězení, nebo internace v psychiatrické léčebně, pokud ho soud shledá nesvéprávným. Obžalovaný tvrdí, že zabíjel v sebeobraně v rámci boje proti multikulturalismu a muslimskému přistěhovalectví. Prohlásil, že by měl být buď osvobozen, nebo popraven.

Proces pokračuje výpověďmi svědků. Ti mimo jiné popsali jeho chladnokrevnost i to, jak nad vraždami jásal. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Jsem oběť hrozného rasismu, tvrdí Breivik

Na závěr svého pondělního vystoupení přes oselským soudem se Nor Anders Behring Breivik opět snažil zdůraznit, že je duševně zdráv. Zdůraznil, že u islámských...

Výběr článků

Načítám