Hlavní obsah

Zabil jsi mi bratra, křičel na Breivika svědek a hodil po něm botu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo
Aktualizováno

U soudu v Oslu v pátek vrhl po souzeném pachateli masové vraždy Andersovi Behringovi Breivikovi muž z galerie botu. Netrefil Breivika, ale jeho obhájce. Muž křičel, že mu Breivik zabil bratra.

Foto: Lise Aserud/NTB Scanpix/Pool, Reuters

Anders Behring Breivik u soudu

Článek

„Jdi do pekla, jdi do pekla, zabils mi bratra,“ křičel podle agentury Reuters muž z druhé řady. Ačkoliv obviněný byl jen pár metrů od něj, Breivika netrefil a bota zasáhla obhájkyni Vibeke Heinovou Baerovou.

Svědek byl ze soudní síně vyveden.

Breivik loni v Oslu a na ostrově Utöya zabil 77 lidí. Je obžalován z teroristických činů a hrozí mu 21 let vězení, nebo internace v psychiatrické léčebně, pokud ho soud shledá nesvéprávným. Obžalovaný tvrdí, že zabíjel v sebeobraně v rámci boje proti multikulturalismu a muslimskému přistěhovalectví. Prohlásil, že by měl být buď osvobozen, nebo popraven.

Proces pokračuje výpověďmi svědků. Ti mimo jiné popsali jeho chladnokrevnost i to, jak nad vraždami jásal. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám