Hlavní obsah

Z bývalého berlínského letiště Tegel je uprchlický tábor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V německém hlavním městě vybudovali na asfaltových plochách bývalého mezinárodního letiště Berlín-Tegel stanové město pro ukrajinské uprchlíky a žadatele o azyl z dalších zemí. Záběry zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští uprchlíci najdou střechu nad hlavou na nepoužívaném letišti v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Podle berlínské šéfky odboru sociálních věcí Katji Kippingové do německé metropole stále denně přichází až 500 ukrajinských uprchlíků, z nichž někteří musí být umístěni v nouzových přístřešcích.

„Stany jsou viditelné opatření. Náš úřad ale pracuje na bezpočtu dalších, jež umožní obstarat další ubytování. Ale musím zopakovat, že od začátku roku jsme vybudovali 2400 ubytovacích míst plus tohle nouzové řešení na letišti Tegel a krátkodobé ubytování v hostelech,“ řekla Kippingová agentuře Reuters.

Hrátky s vodní pistolkou na berlínském koupališti skončily krvavou bitkou stovky lidí

Evropa

Nouzové stanové ubytování na nepoužívaném berlínském letišti bylo navrženo pro 900 lidí.

Na záběrech agentury Reuters jsou vidět obytné haly s dřevěnými stoly a lavicemi, sociální zařízení a noclehárny s palandami.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští uprchlíci najdou střechu nad hlavou na nepoužívaném letišti v Berlíně

Během studené války byl Tegel jednou z hlavních bran spojujících Západní Berlín, exklávu demokratického Západního Německa hluboko uvnitř komunistického východního Německa, se zbytkem světa. Letiště Tegel bylo uzavřeno v listopadu 2020. Poté se provoz přesunul na letiště Berlín-Braniborsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám