Hlavní obsah

Vůdce kavkazských rebelů Umarov popírá odchod z boje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Vůdce severokavkazských islámských extremistů Doku Umarov popřel nedávnou zprávu o svém odchodu z vedení povstaleckých oddílů operujících na jihu Ruska a tvrzení o své rezignaci označil za zfalšované. Videonahrávku s jeho prohlášením ve středu zveřejnil webový server blízký rebelům.

Článek

Umarov na videonahrávce uvedl, že vzhledem k nynější situaci na Kavkazu považuje svůj odchod za nemožný. "V souvislosti se situací, která na Kavkaze vznikla, nepovažuji za možné vzdát se funkce emíra kavkazského emirátu," uvedl Umarov. "Předešlá prohlášení byla zcela zfalšovaná. Těším se dobrému zdraví a mohu sloužit Alláhovi. Půjdu touto cestou tak dlouho, dokud mi Bůh dopřeje život na této zemi," řekl vůdce povstalců.

Prohlášení Umarova o rezignaci se na webu objevilo v neděli, dementi má pondělní datum. Redakce serveru v doprovodném komentáři uvedla, že videonahrávku obdržela elektronickou poštou. Pravost nedělního ani pondělního prohlášení nelze nezávisle ověřit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám