Hlavní obsah

Ve Francii zemřel patnáctiletý hoch, kterého před školou surově zbila skupina maskovaných útočníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Patnáctiletý hoch, kterého ve čtvrtek před školou ve Viry-Châtillon surově zbila skupina maskovaných útočníků, zemřel v pátek v Neckerově nemocnici v Paříži. Policie případ vyšetřuje jako vraždu. Starosta městečka Jean-Marie Vilain hovoří o lynči.

Foto: Profimedia.cz

Škola ve francouzském Viry-Châtillon, nedaleko níž skupina maskovaných lidí brutálně zbila 15leté ho chlapce.

Článek

Útok a úmrtí oběti šokovaly celou Francii. Podle prvních zjištění násilníci nepoužili žádnou zbraň. Jejich oběť ale inkasovala tak prudké údery pěstmi a kopy, že zůstala v bezvědomí ležet na asfaltu, uvedl Le Parisien.

„Tam zlynčovaného teenagera našel kolemjdoucí, který zavolal záchrannou službu,“ napsal s odvoláním na vyjádření starosty Vilaina list.

Jako první na místo dorazili hasiči, kteří zahájili oživování, po pár minutách si těžce zbitého hocha převzali zdravotníci, kteří jej převezli do Neckerovy nemocnice v Paříži, kde v pátek zemřel.

Upadl do bezvědomí, chtěli ho mlátit dál. Policisté pátrají po oběti brutálního útoku v Brně

Krimi

„Ti útočníci jsou zvířata. Byl to hotový lynč,“ uvedl starosta Vilain s tím, že matka oběti je ve velmi špatném psychickém stavu a zhroutila se.

Spolužáci napadeného chlapce uvedli, že to byl „bezproblémový usměvavý kluk, který se všemi dobře vycházel“. Podle listu se obávají, aby se útočníci nevrátili a nenapadli ve Viry-Châtillon další děti.

Policie v souvislosti s útokem zatím nikoho nezadržela. „Nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o střet dvou znepřátelených gangů, více indicií byl mohla přinést analýza kamerových záznamů městské policie,“ citoval Le Parisien z vyjádření kriminalistů, kteří případ vyšetřují.

Dívka se octla v kómatu kvůli hidžábu

Čtvrteční incident je dalším z řady násilností, v nichž figuruje mládež a k nimž dochází po celé Francii. Tento týden skončila v kómatu třináctiletá dívka, kterou napadli před školou v Montpellieru na jihu země kvůli tomu, že nenosila hidžáb. Vážně zraněná dívka se zotavuje a z kómatu se již probrala. Tři zadržení se k činu přiznali, jeden patnáctiletý zůstává ve vazbě a je vyšetřován pro podezření z pokusu o vraždu.

Situace podle Le Parisien přiměla francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, aby slíbil nové programy na pomoc se zvládáním rostoucí agresivity dětí.

„Stát nesmí podobné agresivní činy tolerovat, ale ani je jen trestat. Část odpovědnosti musí přijmout rodiny problémových dětí,“ řekl Macron „Řešením je větší podpora pro takové rodiny, důslednější prevence a zřízení nových zařízení pro mládež, která by agresivním dětem pomáhala,“ dodal.

Třináctiletá nenosila hidžáb, spolužáci ve Francii ji zbili do bezvědomí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám