Hlavní obsah

Ve Francii v souvislosti s masakrem v Nice zadrželi dalších osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nice

Francouzská policie v souvislosti s teroristickým útokem na promenádě v Nice zatkla dalších osm lidí tuniské a francouzské národnosti. Podle vyšetřovatelů mají vazby na Mohameda Lahouaieje Bouhlela, který 14. července během oslav pádu Bastily na Promenade des Anglais s kamiónem najel do davu lidí a 84 jich zabil. Další dva lidé později zemřeli v nemocnici.

Foto: Tarubi Wahid Mosta, Reuters

Promenáda Angličanů v Nice, kde útočník zabil při jízdě nákladním autem přes osmdesát lidí, nedlouho po útoku 14. července.

Článek

"Jde o lidi, kteří měli vztah k útočníkovi. Jsou vyšetřováni a byli umístěni do vazby. Jde o osoby národnosti francouzské a tuniské," uvedl podle agentury AFP bez dalších podrobností její zdroj z prokuratury. V souvislosti s útokem v Nice již bylo obžalováno šest lidí, připomněla ČTK.

Bouhlel se hlásil k Islámskému státu a kromě 84 obětí při masakru, který pečlivě plánoval, způsobil zranění více než 400 lidem. Přivolaná policie jej následně zastřelila.

Související témata:

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Experti u vozu, který najížděl do lidí. Nalezlo se v něm množství granátů a zbraní.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Reuters a Profimedia.cz

Atentát v Nice

Zatčení osmi lidí, kteří na něj byli napojeni, proběhlo v pondělí v regionu Alpes-Maritimes, kde se nalézá i Nice.

Reklama

Související články

Teroristický útok v Nice má 85. oběť

Na následky zranění, které utrpěl před třemi týdny při útoku v Nice, ve čtvrtek zemřel další muž. Počet obětí teroristického útoku se tak zvýšil na 85, uvedla...

Výběr článků

Načítám