Hlavní obsah

V noční Budapešti hlídkují členové protiteroristického útvaru

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Od středy platí v Maďarsku zákaz nočního vycházení v době od 20:00 do páté hodiny ranní. Na dodržování zákazu dohlížejí v Budapešti nejen policisté, ale také členové protiteroristické jednotky TEK.

Foto: MTI

Příslušníci maďarské protiteroristické jednotky TEK před parlamentem

Článek

Maďarská policie oznámila, že první noc ve dvoumilionovém maďarském hlavním městě porušilo zákaz nočního vycházení 324 osob. „V devětatřiceti případech došlo jen na upozornění, ale v dalších 170 případech byla udělena pokuta a dalších 115 osob bylo obviněno z porušení platných pravidel,“ řekl mluvčí budapešťské policie Róbert Kiss.

Výjimku ze zákazu nočního vycházení mají lidé při cestě do práce a z ní. „Výjimku mají rovněž lidé, kteří v době od 20:00 do 5:00 vykonávají svou práci v ulicích,“ dodal Kiss.

Foto: MTI

Vozidlo jednotky TEK před v centru Budapešti

Pejskaři mohou se svými miláčky maximálně do vzdálenosti 500 metrů od bydliště.

V době zákazu nočního vycházení musejí být uzavřeny všechny restaurace a obchody.

Maďarsko uvedlo, že v zemi byl ve čtvrtek rekordní přírůstek 5097 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a zemřelo 99 nakažených. Od začátku pandemie bylo v zemi pozitivně testovaných 131 887 lidí a z nich zemřelo 2883.

Reklama

Výběr článků

Načítám