Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi Čecha, který pomáhal migrantům přes hranice

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

V Maďarsku byl zadržen český občan, který se pokoušel pomoci šesti Syřanům překročit maďarsko-rakouskou hranici. Podle agentury MTI o tom informovaly maďarské úřady. Zástupkyně českého velvyslance v Budapešti Irena Götzová uvedla, že se nejedná o první případ, který se týká někoho z Česka.

Foto: Profimedia.cz

Hraniční přechod Pamhagen mezi Rakouskem a Maďarskem

Článek

„Policie všechny zadržela při silniční kontrole u obce Felsőszölnök v blízkosti maďarsko-slovinsko-rakouského hraničního trojmezí,“ uvedla agentura MTI.

Mluvčí prokuratury potvrdil, že na českého převaděče byla uvalena vazba. Čech byl zadržen poté, co do svého auta nechal nastoupit šestici migrantů. Údajně si od každého z nich vzal 1000 eur (26 780 korun) za to, že jim pomůže dostat se do Vídně.

Srbové odvezli od maďarské hranice všechny migranty

Evropa

Götzová řekla, že v případě Čechů, kteří se z podobných důvodů dostanou do problémů s maďarským zákonem, velvyslanectví prostřednictvím českého ministerstva zahraničí informuje rodinu zadrženého. Žádný takový případ ale ještě nebyl uzavřen, dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám