Hlavní obsah

Srbové odvezli od maďarské hranice všechny migranty

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Pro několik stovek migrantů, kteří z čtvrtka na pátek nocovali u srbsko-maďarského hraničního přechodu Kelebia-Tompa, přijely v pátek ráno autobusy a odvezly je do srbského vnitrozemí. Jak informovala agentura MTI hraniční, přechod je opět otevřený.

Foto: MTI

Autobus odvezl migranty od maďarsko-srbské hranice do Srbska.

Článek

Podle maďarských médií byli migranti převezeni pod policejním dohledem do uprchlického tábora Preševo.

U hranic se shromáždilo několik set migrantů, kteří chtěli do zemí EU. Od roku 2015, kdy vrcholila migrační krize, se na srbsko-maďarské hranice srotilo tak velké množství migrantů poprvé. Maďarská policie proto ve čtvrtek večer uzavřela hraniční přechod Kelebia-Tompa.

U srbsko-maďarské hranice se srotily stovky migrantů, chtějí projít

Evropa

„Mezi migranty jsou muži, ženy i děti. Všichni doufají, že se dostanou přes hranice,“ uvedla maďarská veřejnoprávní televize M1 ve čtvrtek večer.

„Na území Srbska se momentálně nachází asi 6000 migrantů,“ uvedla agentura MTI.

Střelba na srbsko-maďarské hranici, do EU se pokusilo dostat 60 lidí

Evropa

Minulý týden se pokusilo dostat ze Srbska na maďarské území asi 60 migrantů a zastavila je až varovná střelba do vzduchu na hraničním přechodu Horgoš-Röszke. Při incidentu byly zadrženy čtyři osoby. Ostatní se vrátily na srbské území.

V roce 2015 v období vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko hraniční plot na hranicích se Srbskem. U bariéry neustále hlídkují maďarští policisté a vojáci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám