Hlavní obsah

V Itálii odsoudili na doživotí dva Američany za ubodání policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Soud v Římě poslal ve středu do vězení na doživotí dva mladé Američany, kteří v létě 2019 během dovolené v italském hlavním městě ubodali policistu. Agentura AP uvedla, že porota jednala více než 12 hodin, než Američanům vyměřila ten nejpřísnější trest, jaký mohl cizince v Itálii potkat. Jejich obhájci okamžitě oznámili, že se proti rozsudku odvolají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii odsoudili na doživotí dva Američany za ubodání policisty Video: Reuters

 
Článek

Prokuratura obžalovala nyní 21letého Finnegana Leea Eldera, že neozbrojeného policistu Maria Cerciella Regu jedenáctkrát bodl nožem s 28centimetrovou čepelí, který si vzal na dovolenou do Evropy. K činu se přiznal.

O rok mladší Gabriel Natale-Hjorth se pral s jiným policistou a pak Elderovi pomohl schovat nůž v jejich hotelovém pokoji.

Útok po pokusu koupit si drogy

Američané tvrdili, že jednali v sebeobraně, protože si mysleli, že policisté, kteří na sobě neměli uniformy, jsou zločinci, kteří „po nich jdou” po neúspěšném pokusu o nákup drog. Soud jejich výpověď odmítl.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Gabriel Natale-Hjorth byl odsouzen k doživotí za napomáhání vraždě mladého italského policisty.

Elder a Natale-Hjorth se v červenci 2019 v Římě na jednom z turisty hojně navštěvovaných míst pokoušeli koupit drogy od místního dealera. U soudu řekli, že je podvedl, ale že se jim podařilo vyrvat tašku prostředníkovi, který se před nimi snažil uprchnout. Pak se s dealerem domluvili, že se s ním setkají znovu a on jim výměnou za tašku vrátí jejich peníze. Místo něj se ovšem objevili dva policisté. Elder tvrdil, že na ně strážci pořádku zaútočili. To však popřel policista, který rvačku přežil.

V Římě byl ubodán karabiník, podezřelí jsou dva američtí studenti

Evropa

Natale-Hjorth původně na policii vypověděl, že s vraždou nemá nic společného a že nevěděl, že jeho kamarád má u sebe nůž. Nicméně v hotelovém pokoji na stropním panelu, kde nůž ukryli, se našly jeho otisky prstů. Podle italských zákonů může být souzen za vraždu i ten, kdo se na ní podílí jen nepřímo.

Soud také Eldera s Natalem-Hjorthem shledal vinnými z pokusu o vydírání, z útoku, kladení odporu veřejnému činiteli a z držení útočného nože bez opodstatnění.

Otřesená Itálie

Případ Itálií otřásl a karabiník Rega, který se krátce před svou smrtí oženil, se stal národním hrdinou.

K soudu přišla i vdova po Regovi a v ruce držela jeho fotografii.

Reklama

Výběr článků

Načítám