Hlavní obsah

Útočník na jihovýchodě Norska pobodal tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo
Aktualizováno

Na jihovýchodě Norska v městě Numedal pobodal útočník tři lidi. Jeden je v kritickém stavu, další má vážné zranění a třetí je lehce zraněn, napsal list Aftenposten. Pachatele přemohl řidič autobusu a dva zaměstnanci školy.

Foto: Ntb, Reuters

Ilustrační foto

Článek

První informace o tom, že útočník napadá s nožem náhodné kolemjdoucí dostala tamější policie v 8:45. Incident se měl stát u obchodu Joker na Fjordvegen v Numedalu, poblíž kostela.

Později se zjistilo, že muž napadl svou ženu a těžce ji zranil. Vloni 16. prosince ale soud vydal muži zákaz se k ženě přibližovat. bylo to na základě policejního vyšetřování případu domácího násilí, píše deník.

Letecká záchranka transportovala dva pobodané do nemocnice, jeden je v kritickém stavu. Další má vážná zranění, ale je mimo ohrožení života. Třetí zraněnou osobou je sám pachatel.

Útočníka přemohl řidič školního autobusu a dva zaměstnanci školy. Ti ho zadrželi, než dorazila policie. „Odvedli skvělou práci. Drželi ho pevně šest nebo sedm minut,” uvedl jeden ze svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám