Hlavní obsah

Ukrajinci bojují i za zbytek Evropy, přiznal kremelský propagandista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Podle předního ruského propagandisty Vladimira Solovjova Rusko nepotřebuje získávat další území, musí však prý zajistit vlastní bezpečnost. Rusové se proto nemusí zastavit nejen v Kyjevě, ale ani ve Varšavě či v Paříži.

Foto: Bez zdroje

Ruský propagandista Vladimir Solovjov

Článek

„Rusko je dost velké, nepotřebujeme dobývat další území. To, co jsme až dosud dělali, bylo motivováno snahou zajistit naši vlastní bezpečnost,“ řekl ve svém televizním pořadu na kanále Rossija 1 Vladimir Solovjov, jedna z předních tváří ruské propagandy a zanícený podporovatel války na Ukrajině.

Podle Solovjova ruské cíle jasně definoval prezident Vladimir Putin. „To neznamená, že se, teoreticky, zastavíme v Kyjevě, Varšavě či Paříži. Zastavíme se tam, kde budeme cítit, že je naše bezpečnost zajištěna,“ dodal výhružně Solovjov. Rusko podle něj bude muset žít dlouhou dobu v konfliktech „se zlými vnějšími nepřáteli“. Nepřímo tak přiznal, že válka na Ukrajině se týká celé Evropy, a pokud Ukrajinci svou zem neubrání, Rusové mají v úmyslu postupovat dál na západ.

Solovjov od začátku vehementně podporuje ruskou agresivní válku na Ukrajině a proslul řadou kontroverzních, útočných výroků. V dubnu 2023 například prohlásil, že „až Rusko vyřídí Ukrajinu, mělo by se postarat o Pobaltí“, a vyzval ke zničení Varšavy a Berlína.

Kdo zaútočil na ruský Pskov? Ukrajina je daleko, Solovjov volá po zničení Pobaltí

Válka na Ukrajině

Ukrajinskou vládu Solovjov rutinně označuje za „nacistickou“ a tvrdí, že Západ se prostřednictvím války na Ukrajině snaží Rusko zničit. O České republice loni prohlásil, že „ukrajinskému režimu dodává zbraně se stejným potěšením, jako Češi vyzbrojovali nacistické Německo“.

Po Ukrajině vyhlásíme válku Evropě, tvrdí Solovjov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám