Hlavní obsah

Po Ukrajině vyhlásíme válku Evropě, tvrdí Solovjov

Rusko po skončení války na Ukrajině vyhlásí válku Evropě. Alespoň s tím počítá Putinův hlavní propagandista Vladimir Solovjov, který to uvedl ve svém pravidelném diskuzním pořadu. Rusko, které už rok vede na Ukrajině válku a potýká se s masivními ztrátami vojáků i techniky, podle něj z války vyjde s mimořádnými bojovými zkušenostmi, a naopak bude čelit vojensky zcela vyčerpané Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Ruský propagandista Vladimir Solovjov

Článek

„Co se stane následně? Až se vypořádáme s Ukrajinou, naše armáda bude bez pochybností nejlepší na světě a s největšími zkušenostmi v boji,“ uvedl Solovjov na ruském Prvním kanálu, který slouží jako hlavní hlásná trouba kremelského režimu.

„A budeme konfrontováni Evropou a jejími vyčerpanými možnostmi vojenské výbavy a bojových schopností,“ dodal.

Samo Rusko přitom čelí masivním ztrátám svých vojáků i techniky, zejména na východě Ukrajiny, a v zemi častěji zaznívají hlasy, že Putin přistoupí k další mobilizaci.

Podle Solovjova to má být ale naopak Evropa, jejíž jednotlivé armády přijdou o většinu profesionálních vojáků, kteří už nyní mají umírat na Ukrajině.

Solovjov také míní, že Rusko si to po válce na Ukrajině bude muset „vyříkat“ se zbytkem Evropy.

„Evropa se chová tak, že nám nedává jinou možnost než po skončení na Ukrajině přijít a zeptat se jich: ‚Co jste dělali?‘,“ hrozil Solovjov, zatímco hosté poslouchali jeho monolog.

Solovjov ve výčtu toho, jak by se Rusko mělo vypořádat s Evropou, také vyjmenoval konkrétní politiky – německého kancléře Olafa Scholze a ministra obrany Borise Pistoriuse nebo současného britského premiéra Rishiho Sunaka a jeho předchůdce Borise Johnsona.

„Vzít Pistoriuse za zátylek, Scholze za nos, celou polskou bandu, a zeptat se jich: ‚Tak co jste dělali?‘. Vzít Brity, od Rishiho Sunaka po Borise Johnsona, zatřást s nimi a říct: „Co, cože jste říkali?‘,“ pokračoval.

Na dotaz jednoho z hostů ohledně pobaltských států se ještě propagandista zmohl na posměšnou poznámku a slovní hříčku: „Těch si vůbec nevšímám, baltské vymíráty,“ spojil kombinaci slov státy a vymírat.

Rusko může prohrát, zaznělo poprvé u Solovjova

Evropa

Putin se nedožije konce války, zaznělo v ruské televizi

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám