Hlavní obsah

Ukrajina na podzim chystá mezinárodní fórum obranného průmyslu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina na podzim uspořádá fórum obranného průmyslu, kde budou domácí i zahraniční firmy moci prezentovat své produkty. Půjde o rozsáhlou státní akci, první svého druhu, informoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Bude to poprvé, co se takto rozsáhlá akce bude konat na státní úrovni. Ukrajinští a zahraniční výrobci zbraní. Naše síla. Síla našich partnerů. Celý svět, který má zájem na tom, aby mezinárodní právo a lidstvo měly patřičný obranný arzenál proti jakémukoli teroru,“ prohlásil Zelenskyj ve svém pravidelném video poselství odvysílaném ve čtvrtek večer.

Podle něj půjde o to, aby Ukrajina ukázala, co už umí vyrobit, a zvážila, v čem se může zdokonalit. Jednat by se mohlo také o možnostech vybudování nových zbrojních provozů na Ukrajině, dodal prezident.

„Musíme dát nový bezpečnostní impuls každému na světě, kdo si cení své státnosti a svobody stejně jako my. Národy mají právo na obranu. Budujeme společně arzenál pro svobodný svět,“ zdůraznil Zelenskyj.

Prezident současně poděkoval Německu za nejnovější dodávky protiletadlového systému Iris-T. „Je to účinný a potřebný systém. Děkuji Německu za tuto pomoc v boji proti ruskému teroru,“ dodal ukrajinský prezident.

Nepoužijeme západní zbraně k útokům na ruské území, slíbil Kuleba

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám