Hlavní obsah

U Solovjova diskutovali o tom, jaká evropská města by se měla vybombardovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední ruský propagandista Vladimir Solovjov ve své show Nedělní večer s Vladimirem Solovjovovem na televizi Rossija-1 společně se svými hosty diskutoval o tom, jaká evropská města by mělo Rusko vybombardovat. Nemohli se přitom rozhodnout, jestli by to ve Francii měla být Paříž, nebo Marseille a v Německu Berlín, nebo Mnichov.

Foto: Profimedia.cz

Ruský propagandista Vladimir Solovjov

Článek

„Nemohu se rozhodnout, zda Paříž, nebo Marseille,“ rozjímal Solovjov nad bombardováním evropských měst. „Samozřejmě Bukurešť. Pak Paříž, Marseille a Lyon,“ zkonkretizoval posléze přední kremelský propagandista. „Lyon je pěkné město, mají tam festival ohně,“ notoval si se Solovjovem jeden z jeho hostů.

„A v Německu, jako pomstu za rakety Taurus. Co zničit? Hamburk,“ navrhl zase Solovjov s referencí na Ruskem odposlechnutý rozhovor německých důstojníků, kteří diskutovali o dodávkách střel dlouhého doletu Taurus na Ukrajinu a možný ukrajinský útok na Krymský most.

„Ano, Hamburk,“ uvedl v diskuzi druhý z hostů. „Nebo možná Mnichov?“ navrhl zase.

Podle Solovjova by ale Rusko mělo udělat průzkum, v němž by Evropa hlasovala v tom, o jaká města by jí nevadilo přijít. „Možná bychom měli udělat průzkum, o která města by Evropě nevadilo přijít. Aby (lidé) pochopili, kam je idioti vládnoucí těmto zemí vedou,“ uzavřel Solovjov.

Propagandistický pořad

Solovjov ve své propagandistické show často pronáší extremistické výroky. Například v polovině ledna uvedl, že svět se již nachází ve třetí světové válce a že Rusko v ní bojuje proti „kolektivnímu Západu“ nebo že francouzský prezident Emmanuel Macron je nacistický bastard.

I dříve také mnohokrát vyzval k útokům na Severoatlantickou alianci (NATO). Posledně tak učinil v souvislosti s výcvikem ukrajinských vojáků, ke kterému mimo jiné dochází i na území České republiky. Podle něj by útoky na NATO měly být jak jaderné, tak i konvenční.

V únoru však přišel s nečekaným přiznáním, že by se Ruská federace neměla stydět za svůj imperialismus. „Neměli bychom se stydět za náš imperialismus! Měli bychom se stydět za jeho absenci! Jsme velká říše a měli bychom se podle toho chovat!“ prohlásil Solovjov.

Propagandista Solovjov se pustil do Macrona: Jsi nacistický bastard

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám