Hlavní obsah

Teror v Londýně má osmou oběť

– Londýn • Aktualizováno

Počet obětí sobotního teroristického útoku v Londýně ve středu vzrostl na osm. Podle agentury AFP to oznámila policie. Tělo pohřešovaného Francouze Xaviera Thomase se našlo v řece Temži.

Foto: Profimedia.cz

Xavier Thomas

Článek

Thomas se v době útoku teroristů v dodávce nacházel na mostě London Bridge i se svou přítelkyní, která byla těžce zraněna. Pětačtyřicetiletý muž byl od té doby nezvěstný. Ve středu bylo tělo vyloveno z Temže v lokalitě Limehouse asi dva kilometry po proudu.

Většina obětí útoku jsou cizinci. Kromě tří Francouzů a Španěla zemřely tři ženy z Kanady a Austrálie. Jednadvacetiletá Australanka Sara Zelenakova, která v Londýně pobývala jako au-pair, si v sobotu večer vyšla ven s kamarády. Její matka řekla médiím, že dcera byla také na Westminsterském mostě jen o den dříve, než tam v březnu s pronajatým autem zaútočil islamista Khalid Masood a zabil pět lidí.

Britská policie označila za pachatele sobotního útoku islámského radikály marockého a pákistánského původu Youssefa Zaghbu, Khurama Butta a Rachida Redouaneho. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám