Hlavní obsah

Svědkyně popsala chování ženy před jejím skokem z trajektu do Baltského moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt šestatřicetileté Pauliny a jejího sedmiletého syna Lecha během plavby mezi Švédskem nebyla nehoda. Matka chlapce shodila a pak skočila za ním. Prokazují to kamerové záznamy. Jedna ze spolucestujících novinářům řekla, že se jí zdálo, že je žena v depresi, a že lituje, že se nepokusila ji oslovit.

Foto: Profimedia.cz

Stana Spirit (ilustrační foto)

Článek

„Prošla jsem okolo ní. Teď je mi líto, že jsem se nepokusila navázat kontakt, nepustila se do řeči. Neměla jsem nijak zvlášť naléhavý pocit, že potřebuje pomoci, ale bylo by lépe, kdybych u ní zůstala. Ale byla mi zima, a tak jsem sestoupila do podpalubí,“ vylíčila.

Na nahrávkách je podle neoficiálních informací listu Super Express vidět, že těsně před tragédií žena drží dítě, které se k ní tulí. Vyšetřovatelé, kteří rekonstruují průběh událostí, vyslýchají svědky a zajistili mimo jiné kočárek a mobilní telefon.

Zvrat v případu matky a syna z trajektu: Žena dítě shodila, bylo invalidní

Evropa

Výše citovaná svědkyně novinářům dále řekla, že ji zarazilo, že tak velké dítě je stále v kočárku, ale pomyslela si, že chlapec je možná hendikepovaný. Sama žena působila unaveně a v depresi, uvedla žena, kterou tisk představil jen jako paní Beatu.

Žena jménem Paulina byla ze severopolského města Grudziądz, zatímco její syn Lech měl oficiálně bydliště v trojměstí Gdaňsk-Gdyně-Sopoty. Jeho otec neudržoval kontakty s rodinou, žije v zahraničí, ale nikoliv ve Švédsku.

Foto: Profimedia.cz

Paluba trajektu Stena Spirit

Žena své dítě shodila z trajektu na otevřeném moři ve čtvrtek odpoledne na trase mezi švédským Karlskrone a polskou Gdyní. Pak za ním skočila. Pátrání po obou trvalo asi hodinu. Oba byli vyzvednuti a přepraveni do nemocnice, o den později ale polské úřady uvedly, že oba zemřeli.

Matka a syn, které vytáhli z Baltu, zemřeli. Policie případ šetří jako vraždu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám