Hlavní obsah

Zvrat v případu matky a syna z trajektu: Žena dítě shodila, bylo invalidní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragický případ čtvrtečního pádu sedmiletého hocha a jeho šestatřicetileté matky z trajektu do Baltského moře má šokující rozuzlení. Matka Paulina s největší pravděpodobností svého syna Lecha, který byl upoután na kolečkové křeslo, shodila z paluby a následně se vrhla za ním. Oba v pátek zemřeli v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Trajekt Stena Spirit na snímku z roku 2017

Článek

„Po seznámení se s nahrávkou z bezpečnostní kamery z místa události kvalifikovala švédská prokuratura z města Karlskrona, která událost vyšetřuje, čin jako vraždu chlapce a následnou sebevraždu matky,“ uvedl v sobotním rozhovoru pro polský server Fakt mluvčí švédské policie Thomass Johansson.

„Zjistili jsme okolnosti, které nám umožnily přijmout takovouto kvalifikaci trestného činu,“ zdůraznil.

Zároveň uvedl, že už „neexistuje osoba podezřelá z tohoto trestného činu, a ani proto nemají v úmyslu nikoho obvinit“. Na přímý dotaz, zda je to kvůli tomu, že dotyčná osoba již nežije, Johansson uvedl: „Nemohu vám odpovědět.“

Matka a syn, které vytáhli z Baltu, zemřeli. Policie případ šetří jako vraždu

Evropa

V podobném duchu se v sobotu vyjádřila i Graźyna Wawryniuková z polské prokuratury v Gdaňsku, která také případ vyšetřuje.

„Objevily se skutečnosti hrozné smrti malého chlapce i jeho matky, které vrhají nové světlo na toto nepředstavitelné drama,“ uvedl server se.pl. Napsal rovněž, že těžce postiženého invalidního chlapce vychovávala pouze matka a otec s ním neudržoval žádný kontakt.

Vypadali jako na pokraji sil

Z výpovědi svědků zároveň vyplynulo, že dvojice se před pádem, respektive skokem do vody, choulila k sobě a vypadala jako lidé nacházející se na pokraji fyzických i psychických sil.

„Pád z 20metrové výšky na mořskou hladinu připomíná náraz na betonovou plochu. Matka i syn jej sice přežili, ale jejich vnitřní zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedl portál gazeta.pl.

Na pátrání po polské dvojici a její záchraně se podílely dva vrtulníky i lodě NATO, které měly nedaleko místa tragédie cvičení. Jeden ze člunů patřících k trajektu vytáhl z vody chlapce a vrtulník Aliance zase vypátral a vytáhl z vody ženu. Oba poté zemřeli v nemocnici.

Žena skočila s dětmi do Macochy. Na místě zůstal kočárek a hračky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám