Hlavní obsah

Student katolické školy ve Francii ubodal učitelku. Tvrdí, že byl posedlý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Šestnáctiletý student ve středu dopoledne v jihofrancouzském městěs Saint-Jean-de-Luz pobodal v katolické škole 50letou učitelku španělštiny. Ta na následky zranění zemřela. Nezletilý útočník skončil v policejní vazbě. K činu ho prý donutily hlasy, které slyšel.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Student francouzské katolické školy Tomáše Akvinského ubodal učitelku španělštiny

Článek

Chlapec podle svědků zaútočil kolem 10:00 hodin. Podle stanice BFM TV vytáhl z batohu nůž s deseticentimetrovou čepelí, zamkl dveře a učitelku bodl do hrudníku.

Studenti se snažili před agresorem chránit, jednoho z nich si měl chlapec vzít jako rukojmího do jiné třídy. Vzdal se až za přítomnosti jednoho z profesorů. Propustil rukojmího, učiteli odevzdal zbraň a svůj čin odůvodnil tím, že ho k němu přinutily hlasy, které slyší. Profesor s ním následně vyčkal ve třídě do příjezdu policistů.

Výtržník v Ostravě skoro ubodal muže, který ho okřikl kvůli nočnímu klidu

Krimi

Nezletilý útočník skončil v policejní vazbě, kde byl vyšetřen psychologem. Podle předběžných výsledků trpí psychickými poruchami. Psychologovi zopakoval, že byl posedlý. Policie chlapce poté převezla na stanici do nedalekého města Bayonne.

„Moje myšlenky jsou s rodinou učitelky, jejími kolegy a žáky. Vydávám se na místo,“ napsal na Twitteru francouzský ministr školství Pap Ndiaye.

Nenáviděl jsem je, všechny tři. Obžalovaný vysvětloval vyvraždění své rodiny

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám