Hlavní obsah

Výtržník v Ostravě skoro ubodal muže, který ho okřikl kvůli nočnímu klidu

Z pokusu o vraždu obvinila policie 42letého výtržníka, jenž před několika dny v Ostravě vážně pobodal muže, který ho okřikl kvůli rušení nočního klidu. Pobodaný málem vykrvácel a přežil jen díky včasné pomoci náhodných svědků.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal minulou středu asi hodinu po půlnoci, informovala policie v úterý poté, kdy vzal soud obviněného do vazby. K incidentu došlo na Vítkovické ulici, kde muž hlasitě bezdůvodně vykřikoval a budil tak veřejné pohoršení. Když ho náhodný kolemjdoucí napomenul, výtržník obrátil svůj vztek proti němu.

„Došlo mezi nimi k drobné potyčce, která vyvrcholila útokem. Obviněný kolemjdoucího třikrát bodl do horní části těla,“ uvedl kriminalista Martin Lichý. Pachatel podle něj z místa činu utekl, pobodaný muž byl nalezen náhodným svědkem, který přivolal pomoc.

K dopadení podezřelého přispěly kamerové záznamy, kriminalisté ho zadrželi asi devět hodin po incidentu. Jde o několikrát soudně trestaného recidivistu, který se z posledního výkonu trestu vrátil v létě minulého roku. „Své jednání se při výslechu snažil bagatelizovat, ale doznal se,“ dodal Lichý s tím, že obviněnému hrozí za pokus o vraždu deset až osmnáct let vězení.

Neshody páru seniorů v Ostravě skončily postřelením a sebevraždou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám