Hlavní obsah

Staňte se trestajícím mečem. Ukrajina hledá dobrovolníky pro útoky na Krymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina hledá přes inzerát dobrovolníky pro útoky na Rusy okupovaném Krymském poloostrově. „Pokud jste odhodlaní, chcete vítězství Ukrajiny a nebojíte se těžkých úkolů - vyplňte přihlašovací formulář a čekejte na zavolání,“ hlásá mimo jiné inzerát, který ukrajinská vojenská rozvědka (HUR) vyvěsila na svém telegramovém účtu.

Foto: Euromaidan Press

Hořící ruské kasárny na Krymu (archivní foto)

Článek

„Máte rádi hřmění hromů v horách? A kdy jste ho naposledy slyšeli v horách na Krymu? Možná je na čase se s námi domluvit,“ začíná poněkud mnohoznačně zveřejněný text.

V dalších odstavcích už ale HUR vyjasní, o co jde. „Připojte se k aktivním akčním jednotkám ukrajinské vojenské rozvědky a budete mít příležitost pořádně zahučet na nepřátele, ať jsou kdekoli - pokud se neskrývají,“ pokračuje text.

„Akční jednotky HUR jsou síly, které umožňují realizovat nejodvážnější plány vojenské rozvědky Ukrajiny. Právě ony se starají o to, aby se okupanti otřásali v týlu (až v tom nejhlubším), v přístavech, kde sídlí zbytky nepřátelské flotily, na letištích – a kdekoli, kde to nepřítel ani nečeká. Jsou trestajícím mečem, který se dostane všude k těm, kdo se spikli proti naší vlasti!“ láká zájemce ukrajinská rozvědka.

Zelenskyj: Letos půjde hlavně o Krym

Evropa

Po rozkliknutí formuláře se zobrazí seznam požadavků - vhodní zájemci musejí být občané Ukrajiny ve věku 18 až 40 let, nesmějí mít blízké příbuzné s ruským občanstvím, nepřekvapivě musejí být také v dobré fyzické kondici a nesmějí být uživateli drog nebo nesmějí být odsouzeni za závažný trestný čin. Naopak by měli být „motivovaní zničit nepřítele“ a být „morálně a zdravotně způsobilí“.

Přijatí kandidáti podstoupí školení a dostanou finanční podporu, jež ovšem vzhledem ke zjevným rizikům nevypadá nijak závratně. Podle inzerátů se pohybuje od 70 tisíc do 140 tisíc ukrajinských hřiven (zhruba 42 tisíc až 84,5 tisíc Kč) „v závislosti na plnění úkolů“. Ukrajinská vojenská rozvědka též nabízí bezplatnou lékařskou péči a pojištění.

Při explozi na Novočerkassku zemřelo 74 ruských námořníků, ukazuje dopis velitele

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám