Hlavní obsah

Smrtící úder Ukrajinců na tajnou základnu na Krymu? Rusové hledají „krtka“ ve svých řadách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džankoj

Ruské okupační jednotky prověřují podezření, že ve svých řadách mají dobře informovaného „krtka“ poskytujícího Ukrajině cenné podklady k útokům. Tvrdí to ruský telegramový účet Kremljovskaja tabakerka, který o sobě uvádí, že „zprostředkovává tajemství novodobého Ruska, o nichž nelze hovořit ani v kuchyni“. Důkazem existence zrádce má být mimo jiné sobotní úder ukrajinských sil na utajovanou ruskou základnu na Krymu. Informace nelze nezávisle ověřit.

Foto: Profimedia.cz

Příslušník ruských ozbrojených sil, ilustrační foto

Článek

V sobotu v blízkosti města Džankoj na Krymu v důsledku úderu raketou S-200 země-země zahynulo 21 lidí, šestnáct dalších bylo zraněno. Ve všech případech se jednalo o vojáky elitní jednotky spadající pod ruský generální štáb, která zde měla své stálé místo dislokace a prováděla cvičení. Odtud ruští vojáci vyráželi na krátkodobé mise do Záporožské a Chersonské oblasti.

„Nepřítel zaútočil raketou ze systému S-200. Úder byl silný a bohužel i přesný. Zemřelo 21 lidí, 16 jich bylo zraněno,“ cituje Kremljovskaja tabakerka údajný zdroj z ruského generálního štábu.

Základna byla důsledně maskovaná

„Základna jednotek zvláštního určení, kterou raketa zasáhla, byla velmi důsledně utajovaná a maskovaná, vypadala jako běžné hospodářské stavení. O tom, že jsou tam vojáci jednotek generálního štábu, Ukrajinci nemohli vědět. Vojáci si myslí, že mají ve svých řadách zrádce,“ píše Kremljovskaja tabakerka. Tento zdroj ale zároveň připouští, že pravděpodobnější verzí událostí je, že „chlapy udal někdo z místních“.

Pobíhající kuře bez hlavy. Kyjev komentuje zdecimované velení ruské Černomořské flotily na Krymu

Válka na Ukrajině

„Nedodrželi důsledně pravidla utajení, ukázali se místním, někdo z nich byl zrádce. Možná ten člověk čeká, až (na Krymu) bude Ukrajina, možná za to dostal zaplaceno. Ale fakta jsou jasná - základna je zničená, chlapi zemřeli,“ cituje telegramový kanál jednoho z přeživších.

K útoku mělo dojít během večeře. Vojáci prý nedodrželi bezpečnostní pravidla a jedli společně ve velké skupině.

Foto: https://t.me/kremlin_secrets/2935

Repro https://t.me/kremlin_secrets/2935

Rusové stahují lodě ze Sevastopolu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám