Hlavní obsah

Slovensko zahájilo kontroly na hranicích s Rakouskem a Maďarskem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Slovensko v pondělí zahájilo kontroly na hranicích s Rakouskem a Maďarskem. Jedná se o reakci na mimořádnou situaci související s migrační vlnou. V pondělí o obnově kontrol na hranicích s Maďarskem rozhodlo i Rakousko.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenská policie na hranicích s RakouskemVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Po oznámení Německa, že dočasně zavádí hraniční kontroly na hranicích s Rakouskem, přistoupilo Slovensko k dočasným hraničním kontrolám na slovensko-maďarských a slovensko-rakouských hraničních přechodech,“ informovala policejní mluvčí Michaela Paulenová.

„Situaci monitorujeme a koordinujeme s policejními sbory Rakouska, Maďarska a České republiky,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenské policejní vozy na hranicích s Rakouskem

Slovenští policisté podle serveru aktuality.sk namátkově kontrolují dodávková a nákladní vozidla na přechodech poblíž Bratislavy Petržalka-Berg, Jarovce-Kitsee a Bratislava-Rajka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srbsko maďarskou hranici začala hlídat armádaVideo: Reuters

Na hranice mimořádně nastoupilo 220 slovenských policistů. Hlídkují nejen na oficiálních přechodech, ale také podél tzv. zelené hranice.

Kvůli uprchlické krizi zavádí kontroly na maďarsko-rakouských hranicích i Vídeň, jak potvrdila ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová. Rakousko tak bude postupovat podobně jako Německo. [celá zpráva]

Policejní kontroly na svých hranicích zavádí v reakci na příliv běženců do Evropské unie také Nizozemsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám