Hlavní obsah

Slovensko vydá Španělsku modelku podezřelou z vraždy milionáře

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Modelku Márii Kukučovou (24) podezřelou z vraždy svého expřítele Andrewa Bushe vydá Slovensko do Španělska. Na návrh krajské prokuratury o tom ve středu rozhodl krajský soud v Trenčíně.

Foto: Jan Koller, ČTK

Policisté odvádějí Márii Kukučovou.

Článek

Minulý týden Španělsko doručilo na Slovensko evropský zatykač na Kukučovou. Ta měla začátkem dubna v Španělsku zastřelit anglického milionáře Andrewa Bushe. Kukučová se objevila na Slovensku několik dní po vraždě a dobrovolně se přihlásila na policii. Slovence ve Španělsku hrozí 10 až 25 let vězení.

Žena byla umístěna do vydávací vazby. „Soudce vyhověl návrhu prokurátora, aby nedošlo ke zmaření účelu řízení o evropském zatýkacím rozkazu. Proti tomuto rozhodnutí nebyla zatím podaná stížnost, obhájce si ponechal zákonnou lhůtu tří dnů na rozmyšlenou,“ uvedl mluvčí krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus. Pokud bude stížnost podaná, její vydávání se může zdržet.

Obhájce Matúš Gemeš tvrdí, že události ve španělském letovisku Costa del Sol se odehrály jinak, než bylo prezentováno.

„Z pohledu důkazního stavu, který znám, jsou splněny podmínky k tomu, aby bylo možné celé řízení posuzovat jako konání v nutné obraně, což není trestné. Na Slovensku nikdo nezkoumá, co je předmětem skutku ani předmětem obvinění. Ta situace je v podstatě taková, že jsou splněny podmínky k tomu, aby byla vydána na území Španělska za účelem trestního řízení,“ uvedl Gemeš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám