Hlavní obsah

Slovenskému premiérovi hrozí téměř milionová pokuta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že slovenský premiér Igor Matovič nemá problémy jen s opsanou diplomkou, ale hrozí mu pokuta za to, že s rodinou bydlí v nezkolaudovaném domě v Trnavě. Fakt, že dům není zkolaudovaný, přiznal sám Matovič.

Foto: TV Markíza

Matovičův nezkolaudovaný dům

Článek

Server tvnoviny.sk informoval, že za porušení stavebního zákona hrozí Matovičovi vysoká pokuta. „Když nemáte kolaudační protokol, nemůžete v domě bydlet,“ upozornil prezident slovenské stavební komory Ivan Pauer.

Za užívání nezkolaudované stavby hrozí pokuta až do výše 33 tisíc eur (téměř 864 000 korun). Vedoucí úseku komunikace a marketinku města Trnava Veronika Majtánová připustila, že stavební úřad nemá možnost zjistit, zda v nově postavených domech někdo bydlí, či nikoli.

Matovičova diplomka neměla být obhájena, uznala bratislavská univerzita

Evropa

Premiér při nedávném vystoupení v parlamentu veřejně přiznal, že bydlí v nezkolaudovaném domě i s rodinou. Stavební úřad tak může konat. Ministerský předseda slíbil, že žádost o vydání kolaudačního rozhodnutí podá „v dohledném čase“.

Matovič přežil hlasování o nedůvěře

Evropa

Matovič uvedl, že do domu se s rodinou nastěhoval během letošních parlamentních voleb, které se konaly 29. února.

„Nedokázal jsem své rodině říct, že jdu na čtyři roky do koalice a vy budete dál bydlet v činžáku,“ dodal předseda slovenské vlády. Matovič má s manželkou Pavlínou dvě dcery.

Reklama

Související články

Matovič stále vede, potvrzuje průzkum

Po skandálu s opsanou diplomkou si Igor Matovič a jeho hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) stále udržuje náskok v čele průzkumu veřejného mínění....

Výběr článků

Načítám