Hlavní obsah

Matovičova diplomka neměla být obhájena, uznala bratislavská univerzita

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Diplomová práce slovenského premiéra Igora Matoviče nesplňuje daná kritéria a nesplňovala je ani v roce 1998, kdy Matovič diplomku obhájil. Shodlo se na tom vedení Univerzity Komenského v Bratislavě a Fakulty managementu na pondělním společném jednání.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič

Článek

„Univerzita považuje tímto toto téma za uzavřené,“ dodalo vedeni univerzity a fakulty, na které Matovič studoval. Univerzita na svém webu informovala, že na zmíněném setkání byla například místopředsedkyně akademického senátu Univerzity Komenského Mária Kondeková, děkan fakulty managementu Michal Greguš a proděkan fakulty pro studium a vztahy s veřejností Ján Papula.

Matovič má stále největší podporu Slováků, druhý je Pellegriniho Hlas

Evropa

Vedení univerzity a fakulty se bránilo s tím, že plagiátorství je problémem akademické sféry na celém světě a zcela imunní není vůči tomu žádná instituce. Univerzita Komenského v průběhu léta aktualizuje pokyny pro školitele a oponenty při posuzování shody a přehodnotí možnosti rozšiřování licencí anti-plagiátorských systémů.

Z důvodu plagiátorství čelil Matovič minulý týden návrhu na vyslovení nedůvěry ze strany opozice. Návrh nakonec podpořilo jen 47 ze 125 přítomných poslanců. Pro odvolání předsedy vlády bylo potřebných minimálně 76 hlasů.

Matovič přežil hlasování o nedůvěře

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám