Hlavní obsah

Slováci přiletěli z Rhodu bez zavazadel, zachraňovali si holé životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Byla to absolutní apokalypsa. Zachraňovali jsme si holé životy,“ popsala jedna ze slovenských turistek evakuaci z hotelu na řeckém Rhodu, která před plameny utíkala společně se dvěma dětmi. „Díky bohu, že už jsme doma,“ uvedla po přistání v Bratislavě.

Foto: Profimedia.cz

Evakuace na Rhodu

Článek

Citovaná turistka přiletěla na Rhodos s dětmi v pátek a hned v sobotu je evakuovali z hotelu. Nyní se pokusí vyřešit otázku zavazadel, která zůstala v hotelu. „Všechna zavazadla zůstala v hotelovém pokoji. Vzala jsem jen pas a mobil. Některé informace říkají, že celý hotel shořel,“ dodala.

„Byla to nejhorší dovolená v mém životě. Utíkali jsme po pláži asi deset kilometrů,“ uvedl další turista, který se představil jako Kamil. Kufry tahat po pláži nešlo, takže asi shořely v hotelu. „Byly chvíle, kdy jsem myslela, že to nedám,“ přiznala Lenka.

Foto: Profimedia.cz

Evakuace na Rhodu

Erika přiletěla se dvěma dětmi a babičkou na Rhodos v pátek a v sobotu je evakuovali z hotelu v oblasti Kiotari. „Čekali jsme na recepci a pak jsme se museli přesunout na pláž, kde nás naložili na loď. Kufry zůstaly v hotelu,“ uvedla Erika. „Nechali nás čekat na recepci dvě hodiny a na poslední chvíli nám oznámili, abychom utíkali k moři,“ popisovala zmatečnou evakuaci její matka.

Hoří už i Korfu, kde tráví dovolenou asi tisícovka českých turistů

Evropa

Slovenští hasiči na Rhodu

Mluvčí slovenského ministerstva vnitra Zuzana Eliášová v písemném stanovisku zaslaném Novinkám uvedla, že vyslání slovenského vládního speciálu zatím nebylo nutné. „Pokud si to situace vyžádá, jsme připraveni okamžitě vyslat na Rhodos vládní speciál,“ zdůraznila.

Mluvčí potvrdila, že na Rhodu zasahují slovenští hasiči. „Hasili požár ve vnitrozemí a na žádost domácích se postupně přesouvají k pobřeží, kde spolupracují s domácími hasiči a ochraňují další obec před požárem. Hasičům komplikuje práci vysoká teplota a neustále se měnící směr silného větru,“ dodala Eliášová.

ČR je připravena poslat do Řecka hasiče, pokud země akceptuje českou nabídku, případný tým by byl asi 50členný, řekl v pondělí ministr vnitra Vít Rakušan.

FOTO: Z dovolenkového letoviska spálená zem

Zahraniční

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám