Hlavní obsah

Ruský vývojář raket spáchal sebevraždu. Jedna z nich mu zabila babičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský inženýr Anton Gorobec zřejmě spáchal sebevraždu poté, co typ rakety, na jejíž výrobě se podílel, zabila jeho babičku z matčiny strany v ukrajinském Charkově. Zpráva se objevila na ruských sociálních sítích, konkrétně na telegramovém kanálu Novaja Velikaja Rossija. Vyšetřovací výbor RF považovaný za národní obdobu americké FBI ale vyšetřuje případ jako vraždu.

Foto: https://t.me/nevzorovtv/13755

Dopis na rozloučenou, který měl zanechat Anton Gorobec. Repro https://t.me/nevzorovtv/13755

Článek

Muž, který pracoval jako vývojář ve zbrojařském závodě Almaz-Antej, po sobě zanechal v náprsní kapse dopis na rozloučenou, v němž vysvětluje, že takto nepřímo napomohl smrti své příbuzné.

„Já Gorobec Anton Igorevič jsem byl zaměstnán jako inženýr Hlavní systémové konstrukční kanceláře koncernu protivzdušné obrany Almaz-Antej akademika A. A. Raspletina. Před několika dny raketa, na jejímž vzniku jsem se podílel, zasáhla v Charkově dům, kde žila moje babička z matčiny strany, ta zemřela. Nemohl jsem s tím žít. To, co se nyní děje, je děs a hrůza. Více se na tom podílet nehodlám, ale babičku mi to už nevrátí. Promiňte mi prosím, ale nemůžu takhle dál,“ praví se v dopise, jehož fotografie rovněž koluje na sítích.

Lednový útok na Charkov

Podle verze ruských vyšetřovatelů je dopis podvrh a muže někdo zavraždil. Na jeho pracovišti začaly prověrky, agenti zkoumají, s kým se stýkal.

„Vyšetřovací výbor soudí, že nešlo o sebevraždu, neb nemůže uvěřit tomu, že někoho v Rusku mohou výčitky svědomí umučit k smrti,“ okomentoval případ z exilu ruský opoziční novinář Alexandr Něvzorov.

Ke smrti staré paní mělo dojít 23. ledna, kdy Rusko třikrát útočilo na Charkovskou oblast. Během vzdušných úderů zahynulo jedenáct lidí včetně dítěte, přes šedesát jich bylo zraněno.

Almaz-Antej je ruský státní vojenskoprůmyslový koncern se sídlem v Moskvě, který zastřešuje vývojářské a výrobní podniky zaměřující se na zbraně protivzdušné obrany a rakety.

V Moskvě spáchal sebevraždu prominentní jaderný fyzik

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám