Hlavní obsah

Ruská vojenská loď vytlačila americký torpédoborec ze svých vod, hrozila taranem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská vojenská loď Admirál Vinogradov vytlačila americký torpédoborec z ruských teritoriálních vod v Japonském moři na Dálném východě, napsala agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. Torpédoborec John McCain amerického námořnictva, který se už delší dobu nachází v Japonském moři, měl ohrožovat ruskou loď v úterý ráno v 6:17 moskevského času.

Foto: Profimedia.cz

Ruská vojenská loď Admiral Vinogradov

Článek

Americký torpédoborec, který má ve výzbroji 90 dálkově naváděných střel, se přiblížil na vzdálenost asi dvou kilometrů a začal ohrožovat loď Admirál Vinogradov. Ta prostřednictvím mezinárodního komunikačního kanálu posádku lodě varovala před nepřípustností těchto akcí a případným užitím síly.

Bylo řečeno, že pro vytěsnění narušitele hranic mohou Rusové využít taran. Jde o manévr, jehož cílem je zasáhnout a prorazit trup nepřátelské lodi, aby nabírala vodu a potopila se. Po tomto varování a také poté, co loď Admirál Vinogradov změnila kurz na torpédoborec, plavidlo se vrátilo do neutrálních vod, píše TASS.

Ruské ministerstvo obrany zdůraznilo, že šlo o jeden manévr torpédoborce, nepokoušel se opakovaně vstoupit do ruských výsostných vod. „Opakované pokusy o vstup do ruských vod americký torpédoborec nepodnikal,“ píše se ve zprávě ministerstva obrany.

Reklama

Výběr článků

Načítám