Hlavní obsah

Roušky mimo domov dál nosí 95 procent Angličanů

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když to už po zrušení dosavadních omezení dělat nemusí, drtivá většina Britů dál nosí mimo domov roušku. Nos a ústa si nyní nezakrývá jen každý dvacátý obyvatel země, ukázal oficiální průzkum, jehož se podle listu The Guardian zúčastnilo 3784 lidí.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podíl těch, kteří řekli, že mimo domov nosí roušky, byl tak stejný jako před zrušením omezení.

Celkem 89 procent Britů tvrdilo, že nošení roušky je důležité při nákupu, a 88 procent jich soudilo, že je nutné se pomocí roušek distancovat od lidí, kteří nepatří k jejich domácnosti.

Před zrušením restrikcí přitom zastávalo první názor 90 procent Britů a druhý 89 procent.

Britské nemocnice hlásí sedminásobný nárůst těhotných pacientek s covidem

Evropa

V zemi zatím stoupá počet těhotných žen, které se nakazily koronavirem, podotkl list Daily Mail. Podle analýzy oxfordské univerzity vzrostl počet těchto případů od května sedminásobně – z 28 za týden na 200 týdně.

Téměř všechny (99 procent) byly bez očkování. Celkový počet nových nákaz ale zatím v Británii dál klesá. Ministr financí Rishi Sunak proto podle listu The Sunday Times vyzval premiéra Borise Johnsona, aby uvolnil omezení pro vstup do Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám