Hlavní obsah

Vrah z fakulty zasáhl rodinu z Emirátů. Ženu postřelil, když se vracela ke zraněnému manželovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být turistická procházka za krásami staré Prahy. Místo toho se manželé ze Spojených arabských emirátů (SAE) se svými dcerami ve věku osm a deset let stali jedním z cílů střelce, který 21. prosince z budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy pálil i po lidech na ulici. Ranění Ahmad Ibrahím Ubajd Alí al-Alí a jeho manželka Rowda Al-Mahrazíová patří ve své vlasti k vysoce postaveným úředníkům. Zatímco žena stále leží v pražské Ústřední vojenské nemocnici, její manžel už byl propuštěn, potvrdil Novinkám informovaný zdroj.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Policie evakuuje Filozofickou fakultu UK v Praze při řádění vraha

Článek

Počítá se zároveň s tím, že pár bude výhledově převezen do Mnichova k dalšímu lékařskému ošetření, napsal už minulý týden web emirátského listu The National. Ten popsal i okolnosti útoku.

Arabská rodina se podle deníku zrovna vracela do nedalekého hotelu, když masový vrah rozpoutal střelbu, která si ten den vyžádala 14 mrtvých a 25 raněných. Když muž dostal zásah do ramene a klíční kosti, jeho manželka běžela s dcerami mimo dosah střelce. Když je ukryla na bezpečném místě, vrátila se ke zraněnému manželovi – tehdy vrah dvakrát postřelil také ji. Kulky ženě poškodily játra, střeva i plíce.

Po střelbě na fakultě zůstává v nemocnici ještě zhruba desítka zraněných

Krimi

Byla v ohrožení života

Ačkoliv jí lékaři zpočátku nedávali velkou šanci na přežití, může nyní žena mluvit a je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče, napsal minulý týden list The National. Děti manželů byly okamžitě po střelbě převezeny zpět do vlasti a na pomoc páru byli vysláni úředníci ministerstva zahraničí SAE, dodal deník.

Dvojice patří k vysoce postaveným úředníkům, zatímco muž stojí v čele magistrátu zhruba padesátitisícového města Umm al-Kuvajn, jeho manželka je šéfkou marketingu dubajského úřadu pro komunikace a dopravu.

„Podpora, kterou jsme od vedení (SAE) dostali od okamžiku tohoto incidentu, je ohromující,“ řekl listu The National její starší bratr Chalífa Al-Mahrazí, který po střelbě přiletěl do Prahy za svou sestrou. „Neexistují žádná slova, která by popsala naši vděčnost – od každodenních telefonátů vedení až po obrovskou podporu a modlitby od obyvatel SAE,“ dodal.

Postřelenému páru osobně volal i dubajský korunní princ Hamdan bin Mohammed bin Rašíd al-Maktúm.

Studenti sbírají svíčky z pietního místa u Karolina

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám