Hlavní obsah

Rakousko postihlo zemětřesení

Vídeň

Dolní Rakousko a Vídeň postihlo v noci na úterý zemětřesení. Otřesy dosáhly síly 4,3 stupně a epicentrum se nacházelo v prostoru města Neunkirchen, uvedl rakouský Ústřední ústav pro meteorologii a geodynamiku (ZAMG).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přístroje zaznamenaly otřesy v 0.57 a ty byly jen o málo slabší než zemětřesení z 30. března, které také postihlo oblast Neunkirchenu a mělo sílu 4,6 stupně. Touto silou se zařadilo k nejsilnějším otřesům v zemi za posledních dvacet let.

„Nejdřív jsem si myslel, že mám na zahradě nějaké hodně silné auto, které startuje, a vše se kolem chvěje, než mi došlo, že je to zemětřesení,“ popsal čtenář z města Baden, které se nachází asi 30 kilometrů od Vídně.

Island se otřásá, po devíti staletích se k životu probudila sopka Keilir

Evropa

„Silné otřesy mě probudily. Tohle jsem ve Vídni ještě nezažil,“ napsal jeden uživatel na Twitter. Také moderátor televizní stanice ORF Armin Wolf hlásil: „Páni, to bylo nejsilnější zemětřesení, jaké jsem ve Vídni zažil.“

Zatím nejsou k dispozici žádné zprávy o škodách.

Řecko zasáhlo zemětřesení

Evropa

Poprvé se otřesy v oblasti Neunkirchenu objevily 30. března a toto zemětřesení bylo nejsilnější za posledních dvacet let. Otřesy byly zaznamenány ve velkých částech Rakouska, a byly dokonce cítit i v České republice. Po zemětřesení byly hlášeny škody, poškozeno bylo například podzemní parkoviště Wiener Neustadt, kde se dokonce v jedné části zřítil strop.

Dosud poslední silné zemětřesení v Rakousku bylo registrováno 10. dubna v Korutanech v oblasti Ferlach. Zemětřesení mělo sílu 3,4 stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám