Hlavní obsah

Putinova dcera má románek s tanečníkem. Jmenuje se Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jekatěrina Tichonovová, mladší dcera ruského prezidenta Vladimira Putina, má tajný vztah s bývalým šéfem Bavorského státního baletu, známým tanečníkem a choreografem Igorem Zelenským. Píší o tom německá média s odkazem na zjištění týdeníku Der Spiegel a ruského serveru IStorie. Románek údajně nezůstal bez následků, před pěti lety přivedla Tichonovová na svět dceru, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Igor Zelenskyj, bývalý šéf Bavorského státního baletu

Článek

Mezi lety 2017 a 2019 Putinova dcera létala do Mnichova pod falešným jménem Kuznětsova, píše Spiegel. Týdeník spolu se serverem IStorie mají k dispozici kopie pasů, e-maily a další doklady.

Bodyguard Putinovy dcery měl prý rezervovat lety nejen pro ni, ale také pro Zelenského a malou holčičku. Unikla totiž kopie pasu dívky narozené v roce 2017. Její prostřední jméno je Igorevna, což podle ruské tradice znamená „dcera Igora“.

Putinova dcera a hvězdný tanečník se nesetkávali jen v bavorském hlavním městě. V prosinci 2019 pár údajně přicestoval do Moskvy. A kromě bodyguardů s nimi cestovala i téměř dvouletá dívka.

Kreml poprvé reagoval na jména „Putinových dcer“

Zahraniční

Zelenskyj má za sebou velmi úspěšnou kariéru. Vystupoval se slavném Mariinském divadle v Petrohradě, v moskevském Velkém divadle, v milánské La Scale a měl představení i v New Yorku, Riu de Janeiro či San Franciscu. V roce 2016 se stal ředitelem Bavorského státního baletu. V této době ho podle médií měla Putinova dcera poznat.

U bavorského baletu skončil v dubnu

Na post šéfa Bavorského státního baletu rezignoval letos 4. dubna. „Důvodem jsou soukromé, rodinné záležitosti,“ vysvětlil svůj krok. „Moje rodina nyní potřebuje veškerou mou podporu,“ uvedl tanečník, jehož jméno se shoduje se jménem ukrajinského prezidenta, ale v příbuzenském vztahu nejsou.

Soukromí si Vladimir Putin vždy přísně střežil. Spekuluje se, že dlouhá léta udržuje poměr s bývalou vrcholovou atletkou Alinou Kabajewou (38). Švýcarský list Tagesanzeiger nedávno informoval, že je otcem jejích dvou synů. Děti se měly narodit v letech 2015 a 2019.

EU chce uvalit sankce na údajnou přítelkyni Putina

Zahraniční

Putin byl ženatý s Ljudmilou Škrebněvovou. Rozvedli se v roce 2013. Z tohoto manželství má dvě dcery. Pětatřicetiletá Jekatěrina používá příjmení své babičky z matčiny strany Tichonovová. Jekatěrina se provdala za Kirila Šamalova, syna Putinova dlouholetého přítele, který je spoluvlastníkem společnosti Rossiya Bank. Pár se ale v roce 2018 rozvedl.

Druhou dcerou je sedmatřicetiletá Maria Voroncová, povoláním je lékařka. Po ruské invazi na Ukrajinu byly obě dcery ruského prezidenta zařazeny na sankční listinu Spojených států.

Reklama

Výběr článků

Načítám