Hlavní obsah

Putin zatím neřeší, zda bude kandidovat na prezidenta. Je dost vytížený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimir Putin se zatím nerozhodl, zda se zúčastní dalších prezidentských voleb v Rusku, řekl listu Izvěstija Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu. Podle jeho slov prezidentský úřad od Putina zatím neslyšel žádné prohlášení o tom, zda „potvrdí, či nepotvrdí kandidaturu“.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin

Článek

„Má hodně práce. Teď se tím určitě nezabývá,“ odpověděl Peskov na dotaz, zda se už šéf Kremlu rozhodl. Žádné „předvolební nálady“ se podle něj u hlavy státu zatím neprojevují.

Připomněl zároveň, že v nedávném projevu Putin potvrdil, že „volby budou“.

„V podmínkách ‚speciální vojenské operace‘ (ruské označení pro válku na Ukrajině – pozn. Práva) se zpochybňovaly perspektivy konání voleb – zářijových a poté i prezidentských. No a v poselství jsme slyšeli, že ty i ony se mají uskutečnit. Že to je nedílná součást rozvoje naší (ruské) společnosti a politického systému,“ řekl.

Prezidentem byl Putin naposledy zvolen v roce 2018 a jeho mandát vyprší příští rok. Předloni podepsal zákon, díky kterému může kandidovat na funkci hlavy státu ještě dvakrát.

Peskov tvrdí, že Rusko by rádo jednalo. Macron prý už ale nevolá

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám