Hlavní obsah

Případ před lety zmizelé tříleté Maddie: Policie pátrá v nádrži na jihu Portugalska po jejím těle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Policejní potápěči od úterního rána prohledávají vodní nádrž Barragem do Arade v Portugalsku. Pátrají po těle Madeleine McCannové. Tehdy tříletá dívka zmizela v roce 2007 během rodinné dovolené v resortu Praia da Luz, který se nachází zhruba 50 kilometrů od nádrže.

V Portugalsku znovu zahájili pátrání po zmizelé holčičce MadeleineVideo: AP

 
Článek

O pátrání v nádrži zažádali němečtí vyšetřovatelé, kteří jsou na místě společně s portugalskými a britskými kolegy. Prohledávání nádrže začalo v úterý v 9:00 SEČ.

„V rámci vyšetřování případu Madeleine McCannové probíhají v současné době v Portugalsku opatření související s trestním řízením. Další informace v tuto chvíli nebudeme zveřejňovat,“ uvedlo státní zastupitelství v německém Braunschweigu.

Tehdy tříletá Maddie zmizela 3. května 2007 během rodinné dovolené v Praia de Luz v portugalském regionu Algarve, když byli její rodiče na večeři. Na stejném místě žil také hlavní podezřelý z jejího únosu, německý občan Christian Brückner.

Německá prokuratura je o vině Brücknera přesvědčena už delší dobu. Loni v květnu prokurátor Hans Christian Wolters uvedl, že si je jistý, že dívenka byla zavražděna a že to udělal právě Brückner. „Našli jsme nějaká nová fakta, nějaké nové důkazy, ne forenzní důkazy, ale důkazy,“ uváděl.

Brückner v den zmizení dívenky řídil bílo-žlutý obytný vůz Volkswagen Westfalia, který byl viděn poblíž místa, kde Madeleine viděli naposledy. Svědci navíc policii popsali, že viděli batole s mužem, který odpovídá popisu Němce.

Telefonní záznamy, které německá policie získala, navíc Brücknera spojují s místem zmizení McCannové. Podezřelý přitom tvrdil, že se nacházel s jinou Němkou o několik kilometrů dál, a popřel, že by měl jakoukoli spojitost se zmizením dívenky.

Foto: Met Police

Zmizelá Madeileine McCannová

Brückner se narodil v roce 1976 a do Portugalska se přestěhoval ještě jako teenager. V dubnu loňského roku skončil ve vězení za znásilnění a následnou vraždu 72leté ženy z roku 2005. Tento čin spáchal ve stejném resortu, kde došlo ke zmizení Madeleine McCannové.

V Německu vydali zatykač na muže podezřelého v případu zmizení tříleté Madeleine

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám