Hlavní obsah

Pozor na něj, varovali kolegové před Němcem, kterého podezřívají z vražd policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obava, že ve zkratové situaci sáhne po zbrani, provází osmatřicetiletého Andrease Johannese S. delší dobu, píše server týdeníku Focus. Muž je podezřelý, že v pondělí ráno během rutinní policejní kontroly zastřelil dva německé policisty.

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie v pondělí hlídkovala kolem místa činuVideo: AP

 
Článek

Varování se datuje do roku 2019, kdy se pekárna, rodinný podnik Andrease Johannese S., dostala do finančních problémů. Se zaměstnanci měl v té době spory o dlužné mzdy a případ se řešil u pracovního soudu. V té době přišlo varování od „jednoho pozorovatele“, že může dojít na násilí, protože „majitel má velký zbrojní arzenál“.

V březnu 2020 proto podal Andreas S. návrh na konkurz a vedení firmy předal manželce. Firma se zachránila, ale Andreas S. se o rok později, tedy v březnu 2021, opět ujal vedení podniku, napsal týdeník Spiegel.

Otec čtyř dětí a vášnivý lovec měl zastřelit v Německu dva policisty

Evropa

Bývalá zaměstnankyně Sabrina L. popisovala „podivné události“, které se v pekárně stávaly. Především podle jejích slov neustále z pekařství mizely peníze. „Snažil se to svést na personál. Peníze z pokladny jsem proto po zavření prodejny schovávala do lednice,“ vyprávěla. Několikrát podle jejích slov shořela firemní dodávka.

„Od pojišťovny za to inkasoval nemalé peníze. Pak ho prý jednou přepadli a sebrali mu peníze z trezoru. Bylo to ale divné. Všechno to bylo divné,“ dodala Sabrina L.

Policisté zadrželi Andrease S. v pondělí navečer. Krátce před zatčením našli jeho auto, které bylo poškozeno dírami po kulkách.

Německá policie zatkla podezřelé ze zabití dvojice policistů

Evropa

Německý myslivecký svaz navíc oznámil, že Andreas S. nemá platný lovecký lístek a před dvěma lety přišel o zbrojní průkaz. To znamená, že 38letý muž nesmí legálně vlastnit zbraně.

Andreas Johannes S. byl spolu s dvaatřicetiletým mužem zadržen v pondělí navečer. Vyšetřovatelé je podezírají z vraždy devětadvacetiletého policisty a jeho o pět let mladší kolegyně během rutinní silniční kontroly. V pondělí kolem 4.20 policisté informovali dispečink o tom, že zastavili podezřelý vůz, v jehož kufru našli zastřelenou zvěř.

Pytláci s ulovenou zvěří zastřelili v Německu dva policisty

Evropa

Pak už jen kolegům stačili oznámit: „Oni střílí.“ Když na místo dorazily posily, našly už jen mrtvou policistku a jejího umírajícího kolegu. Oba byli střeleni do hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám