Hlavní obsah

Německá policie zatkla podezřelé ze zabití dvojice policistů

• Aktualizováno

Německá policie zadržela dva muže, kteří jsou podezřelí z vraždy policistů během rutinní silniční kontroly, napsal server týdeníku Focus. Nejprve byl poblíž města Kusel zadržen 38letý Andreas Johannes S. Později se podařilo policii zadržet v Sulzbachu dalšího podezřelého, kterým je 32letý muž. Pátrání ale pokračuje, pachatelů brutálního činu mohlo být více.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nevíme, zda tam byl ještě někdo další,“ uvedla večer policejní mluvčí.

Zadržení obou podezřelých mužů bylo poklidné, zbraně nebyly zapotřebí, píše server deníku Bild s odvoláním na policii. Do pátrání po podezřelých byly nasazeny speciální policejní jednotky se psy a policejní vrtulníky.

Po Andreasi Johannesi S. bylo vyhlášeno pátrání krátce po poledni. Jeho doklady se totiž nalezly na místě činu. Navíc provozuje obchod se zvěřinou a o kousek dál i pekařství. Zavraždění policisté informovali dispečink o zastavení podezřelého vozu, v jehož kufru byla zastřelená zvěř. Totožnost druhého zadrženého zatím policie nezveřejnila.

Pytláci s ulovenou zvěří zastřelili v Německu dva policisty

Evropa

Jeden z nich je podle agentury DPA policejně známý. Měl způsobit dopravní nehodu a utéct od ní, kromě toho má povolení k držení zbraní.

Podle informací deníku Bild byli oba policisté usmrceni výstřelem do hlavy. První zemřela čtyřiadvacetiletá policistka. Neměla vůbec šanci se bránit, píše Bild s odkazem na zdroje blízké vyšetřování.

Její pistole byla pořád v pouzdře. Její o pět let starší kolega stačil do vysílačky říct, že po nich střílí. Tasil zbraň a vyprázdnil zásobník, ale i on byl střelen zezadu do hlavy. Zemřel krátce po příjezdu posil.

Reklama

Výběr článků

Načítám