Hlavní obsah

Otec čtyř dětí a vášnivý lovec měl zastřelit v Německu dva policisty

Sulzbach

Pekař, otec čtyř dětí, vášnivý myslivec. To je osmatřicetiletý Andreas Johannes S., podezřelý z pondělní vraždy dvou policistů během rutinní silniční kontroly, píše server týdeníku Focus. Muž žije s rodinou v obci Spiesen-Elversberg v německé spolkové zemi Sársko.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v Ulmetu, kde se odehrála střelba při rutinní silniční kontrole.

Článek

Pochází z rodiny pekařů, byl pátou generací, která provozovala kdysi vyhlášenou pekárnu. Ta je ale momentálně v úpadku. S podnikem to šlo od desíti k pěti od chvíle, co mu ji matka předala.

„Pekárna patřila jeho matce. Na stěně před kamennou pecí visely jeho fotky jako malého chlapce. Převzal podnik a od té chvíle to šlo jen dolů,“ popisuje Sabrina L., která v podniku pracovala.

Nemá na něj příliš dobré vzpomínky. Byl podle jejích slov „nepřátelský a hlasitý“. „Když mu něco nevyhovovalo, jen řval,“ vzpomíná.

Německá policie zatkla podezřelé ze zabití dvojice policistů

Evropa

Měla hodně přesčasů a do smrti nezapomene na incident, který se jí stal. „Tehdy mě sexuálně obtěžoval kolega. Můj šéf (Andreas S.) se ale postavil na jeho stranu a nevěřil mi ani slovo,“ uvedla.

Velmi kriticky Andrease S. popisuje bývalá stálá zákaznice pekárny a také podnikatelka Elisabeth S. „Pro mě to byl zvláštní, nedefinovatelný člověk,“ řekla.

Nechápala, jakým způsobem pekárnu vede. „Někdy otevřel jen na hodinu a potom náhle zavřel. Podle mého názoru ho ta práce vůbec nezajímala. Byl to líný člověk.“

Když jsem mu dala najevo nelibost nad nevypočitatelností jeho otvírací doby, byl drsný a řekl mi: „Je to moje rozhodnutí“.

Pytláci s ulovenou zvěří zastřelili v Německu dva policisty

Evropa

V soukromí se prý ale choval úplně jinak. „Je ženatý, má čtyři děti. Tři kluky a dívku,“ říká Sabrina L. A jako otec rodiny byl úplně jiný. „Staral se o své děti, vyzvedával je ze školky a občas je vodil do pekárny.“

Velkou vášní Andrease S. byl lov a myslivost. „Měl ještě jednu firmu na zpracování divočiny,“ popisuje Sabrina L. Nemůže ale uvěřit, že by byl schopen zastřelit dva policisty. „Je mi líto jeho manželky, je to moc milý člověk,“ uzavřela Sabrina L.

Devětadvacetiletý policista a jeho o pět let mladší kolegyně přišli o život v pondělí kolem 4:20. Krátce předtím informovali dispečink o zastavení podezřelého auta, v jehož kufru našli zastřelenou zvěř.

Pak už jen kolegům stačili oznámit: „Oni střílí“. Během pondělního podvečera byl vedle Andrease Johannese S. zadržen ještě dvaatřicetiletý muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám