Hlavní obsah

Pytláci s ulovenou zvěří zastřelili v Německu dva policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

V Porýní-Falci zastřelili v pondělí brzo ráno dva policisty, kteří kontrolovali auto. Pachatelé ujeli, uvedl týdeník Focus a v zemi se rozběhlo rozsáhlé pátrání. Police vyzvala, aby řidiči nebrali stopaře. Pachatelé zřejmě převáželi v kufru upytlačenou zvěř.

Záznam: Při silniční kontrole zastřelili v Německu dva policisty, pachatelé unikajíVideo: Reuters

 
Článek

Dva dopravní policisté kontrolovali auto v okrese Kusel, když na ně z auta začali střílet. Vysílačkou ještě stačili informovat kolegy: „Střílejí na nás.” Předtím uvedli dispečerovi, že kontrolují auto, v jehož kufru je zastřelená zvěř.

Když na místo přijely posily z Kaiserslauternu, byla 24letá policistka, která ještě studovala na policejní univerzitě, mrtvá. Její 29letý kolega zemřel krátce poté. Pachatelé už byli pryč, ujeli neznámo kam.

Foto: Andreas Buerger, Reuters

Policisté na místě střelby

„Kolegové oznámili přes vysílačku, že kontrolovali vozidlo. Krátce poté ohlásili, že se střílelo. Kolegové je našli mrtvé. Předpokládáme, že pachatelů je více,“ řekl deníku Bild mluvčí policie Bernhard Christian Erforst.

Ve vozidle zřejmě policisté objevili zastřelenou zvěř. Podle listu Bild ve voze mohli jet pytláci, z nichž nejméně jeden u sebe měl zbraň. Podle listu jsou pachatelé zřejmě dva.

Útočník z Heidelbergu měl s sebou stovku nábojů. Lidé budou potrestáni, napsal před činem

Evropa

Na místě činu byly zajištěny stopy, nicméně podoba pachatelů známa není stejně jako informace o jejich autě.

Foto: Andreas Buerger, Reuters

Policisté vyšetřují na silnici v okrese Kusel zastřelení svých dvou kolegů.

Policie podniká rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojily i policejní jednotky ze sousedního Sárska. Kvůli vraždě byla uzavřena silnice u obce Ulmet.

Reklama

Výběr článků

Načítám